neděle 22. března 2015

Pod nadvládou noci 7

Ryenne si sedla na postel. Podivné chvění se jí rozlévalo z rukou do zbytku těla. Věděla, co to znamená. Už jednou se to stalo a to při napadení Jeskyně.
Jenže teď je nikdo nepřepadl a ani nikdo nezemřel. Byla si jistá, neboť za chvíli slunce zapadne za obzor a obyvatelé nového doupěte vstanou. Navíc o této lokaci věděli jen oni a pak ta partička, která se držela Lii.
Zmateně si protřela spánky. „Co to sakra...,“ zavrčela si pro sebe. Hruď jí sužoval podivný pocit. Před očima pobíhaly ústřižky obrázků, z nichž nic nevyčetla. Hodlala se vzdát, když ji z nenadání spatřila.
Zkrvavenou a zbitou, na pokraji života a smrti. Prudce se nadechla. Znala ji! Tohle byla Warova družka.
Ryenne nehleděla na svíravý pocit na hrudi a prudce se postavila na nohy. Pak sáhla po páru černých bot a kožené bundě. Pokud okamžitě zakročí… možná by ji dokázala zachránit.
Bez meškání vyrazila ze dveří a cestou málem srazila Nigara, jež něco mrzutě mumlal. „Bacha, do čeho narážíš,“ zařval za ní, když zahýbala ke schodišti. Pak bez povšimnutí kráčel dál chodbou, co vedla do místnosti s počítači, v níž se nejspíš ukrýval Ace.
Ryenne na něj přes rameno vrhla jen letmý pohled. Ano, měla by se s ním podělit o svou předtuchu, ale nikomu o nich neřekla. Nikdo nevěděl, co se s ní dělo. Ani ona sama.
Prudce vyběhla poslední pár schodů, jež ji dělily od garáže. Za běhu je rozrazila a rozhlédla se po ztemnělém prostoru. Tam, na protější straně, stála její černá motorka. Ve vteřině seděla na sedadle stroje, ale nedokázala ocenit jeho sílu. Ne, dnes nevnímala to dunění a divokost, kterou svírala její stehna. Měla jediný cíl.
Masivní dveře se začaly otevírat o ona se smykem vyjela. Pravou paží zavadila o těžký kov. Vůně spálené gumy ji doprovázela ještě několik metrů k vysoké tepané bráně obehnané kamenným plotem. Byla vděčná za to, že ten počítačový šílenec – Ace - mačká potřebné čudlíky a tlačítka jen proto, aby se nerozmázla a nezabila ještě před opuštěním komplexu.
Pro sebe se usmála. Pak zabočila doleva a přidala rychlost. Věděla kam má jet. Měla tu lokaci v hlavě otisknutou. Musela ke Xoru. Ještě dalších pět minut porušovala přikázanou rychlost minimálně o dalších osmdesát kilometrů v hodině. Navíc musela tu nebohou ženu zachránit.
Byla blízko. Podivná vůně jí naplnila nos. Během vteřina stála obří mašina v temné uličce a Ryenne z ní ještě za jízdy seskakovala. Našla ji. Ležela jen ve spodním prádle a roztrhaní sukni v tratolišti krve. Ale žila. Jak se k ní Ryenne blížila, slyšela nepravidelné a slabé bušení srdce. Ale i to znamenalo naději na život. Poklekla vedle jejího těla, aby si ji důkladně prohlédla.
Odhrnula jí zakrvácený pramen z tváře a zkoumala ji. Viděla ne zrovna malou bouli na tváři a z vlastních zkušeností věděla, že jí někdo zlámal čelist. Jedno oko se zcela ztrácelo v černomodrém polštáři a to druhé bylo podlité krví. I na zbytku těla viděla četná poranění. Některé jen lehká a povrchová, jiná mohla být i smrtelná.
„Bude to dobré, holka,“ zamumlala a vytáhla z kapsy u bundy telefon. Jedním stisknutím vytočila rychlou volbu.
Na druhé straně se ozvala tři zapípání, než je nahradil hluboký hlas. „Hm-mh?“
„To jsem já, Wayi,“ ohlásila tlumeně, „mohl bys poslat jednoho z chlapů, aby přijeli do uličky za Xorem? Mám tu tamtu… no víš, tu Liinu příbuznou. A pokud nechceš mít zničené povlaky, pošli s nimi i plachtu.“
Pak zavěsila a sundala si černou kůži z ramen. Bundu pak opatrně přehodila přes polomrtvou ženu. Bude žít. Musí.
Poklekla a s rukou na jejím zápěstí zkoumala frekvenci tepu. Zdál se být mnohem silnější než před chvílí. Ostatně, něco s ní nebylo v pořádku. Možná byla chyba na Ryennině straně, ale ta modřina na hrudníku určitě nebyla přirozeným následkem úderu. Podobné podlitiny našli i na dalších obětech a po bližším zkoumání zjistili, že je to vpich. Hodně špatný vpich po injekční stříkačce.
V žilách se jí rozlila zuřivost. Čistá a smrt přinášející zuřivost. Chtěla najít monstrum, jež za tím vším stálo, a zaživa mu stáhnout kůži z těla. Její drak tomu nápadu jen přikyvoval.
Zubožená žena se zachvěla. Ještě chvíli vydrž, podporovala ji v duchu Ryenne. Věděla, že její záchrana teď spočívá v jejích bedrech. A pomsta… modlila se v to, aby si to ta chuděra mohla vybrat sama.
Uplynulo patnáct minut, když zaslechla dunivé burácení motoru. Pak se u vchodu do uličky vynořily tři, ve stínech ukrytém postavy. Podle čichu rozeznala Wayfarera, Etienna a Dwighta. Ze všech sálal hněv, který okolo nich utvářel jakousi děsivou bariéru. A pak, během vteřiny stáli u ní. Tři obrovští válečníci, kteří sotva že tlumili zlost a vražedné úmysly. Pokud se nemýlila, Way znal ženu osobně. Ona ostatně také, ale nijak jí nevěnovala pozornost.
„Bože můj,“ vydechl Etienne. V jeho kobaltově černých očích se zaleskla lítost. Ani jeden ale přes veškeré emoce neopomněl, že ji musí co nejrychleji dopravit do sídla.
„Na zpytování a litování si musíme najít čas později,“ osopila se na ně. Stěží dokázala ukrýt vlastní pocity a teď rozhodně nebyla vhodná doba na to, aby začala plakat. Narovnala se. „Rychle ji naložte do auta, já pojedu napřed a pokusím se připravit pokoj na ošetřovně… tedy, pokud ji najdu,“ zabrblala poslední slova, neboť sotva našla svůj vlastní pokoj, pochybovala, že najde zdravotní křídlo. Nebylo se ale čemu divit, když se tam přestěhovala teprve včera a ten barák je tak velký, že by se v něm ztratil každý…
Přestala se zaobírat tak překotnými úvahami a rychlým krokem vykročila ke svému dopravnímu prostředku. Musela zasáhnout do života téhle malé bojovnice, protože ona ještě nesměla zemřít. Ještě nenadešla její chvíle…
Nacvičeným pohybem skopla stojan a nastartovala mašinu, pak vyjela směrem k domovu. Ano, to místo bylo opravdu domovem. Nebo alespoň se jím mělo brzy stát, pokud její vize ovšem nezačaly lhát.
<3 <3 <3
Warovo mysl překrýval mlžný opar spánku. Zdálo se mu o ní. Opět. Ta ženská se mu dostala pod kůži už po prvním setkání a i když ji už neměl tu čest spatřit, neustále na ni myslel.
Nebylo noci, kdy by se mu nezdálo o tom, jak ji svléká z toho černého kusu látky. Jak ji líbá na hrdlo, ňadra a nakonec i na rty. Jak se proti němu vzpíná v němé prosbě, aby ji přivedl k vyvrcholení.
Věděl, že kdyby to bylo možné, rád by tak i učinil. A zároveň by ochutnal i její krev. Tu hustou tekutinu, která by ho nasytila a poskytla kýženou energii.
Zavrtěl se na posteli a zpod přivřených víček sledoval, jak se pokrývka v úrovni jeho třísel začíná měnit v nepřehlédnutelný stan. Po čtyřech měsících nečinnosti bylo jeho přirození až příliš akční. Stačilo si jen vybavit, jak se jí tenká krajka napínala přes ňadra a… K čertu! Jeho erekce byla až bolestivě tvrdá.
Chtěl ji - ne, on ji musel ochutnat ještě před tím, než zemře. Byla jako vzácný nektar. Něco, co měl na dosah a přesto se to zdálo být tak vzdáleným, čímž se jeho touha po ní jen umocnila.
Choval se jako pubertální výrostek. Nadržený a nekontrolovatelný. A aby toho nebylo málo, ještě ležel na smrtelné posteli s erekcí! A nejen, že měl jen dvě možnosti jak si ulevit – buď se udělá sám vlastní rukou, nebo najde tu svůdnici, přehne ji přes cokoliv a projede se na ní – protože účast jiné ženy byla vyloučena. Už jen při myšlence na to, jeho nástroj měknul.
Ochota obsloužit jinou ženu byla nulová. Zamračil se na strop a sledoval pozorně každý hrbol na kamenné omítce. Slýchával o příznacích životních druhů. Byla to jedna z věcí, za kterými se ve skutečnosti všichni – ať už lidé, či Pheculiahrem – hnali. A on ji teď měl na talíři. Stačilo si jen zobnout a donutit ji přijmout to, čím byl.
Křížení lidí a jejich rasy bylo poměrně vzácné a protože lidé umírali mnohem dříve, než oni, příroda vytvořilo pouto, díky kterému lidský jedinec po spojení s Pheculiahrem – chraňte pokud se tak stalo s Dexian, jež byli v tomto ohledu úplně stejní! – přestal stárnout a jeho život se značně prodloužil. Pak tedy, pokud umřel jeden z dvojice, zemřel nějakou dobu po něm žalem i ten druhý.
Vše ale záviselo na tom, jak starý člověk byl. Pokud někdo našel svého druha ve dvacetiletém stvoření, pouto bylo pevné, pokud však partner byl pokročilého věku a navíc slabého zdraví, hrozilo, že zemře jak jedinec jejich rasy, tak i člověk, předčasně.
Otázkou bylo, zda by byl ochotný riskovat její smrt. Mohla mít vrozenou srdeční vadu či jinou nemoc. Nemusela s ním chtít být. A pak také… on a jeho stav by ji stáhli dříve či později do hrobu.
Zavrtěl se. Tyhle myšlenky nebyly vůbec příjemné. Za prvé, ta žena mu nenáležela. Za druhé… vlastně ani nechtěl hledat žádné za druhé. Copak by mu uškodilo, kdyby ji vypátral a nějakou dobu s ní pobyl? Přeci jen, také po něm toužila, ještě teď si živě vybavoval její vůni, kterou okolo sebe šířila.
Zmučeně zasténal a pomalu se posadil. V pokoji byl partná vůně jeho vzrušení. Byl jako jelen v říji, pokud to bylo vůbec vhodné přirovnání. Zvedl se na nohy a pomalu došel až do koupelny. Tam si sundal obvaz. Rána už konečně přestala krvácet a její hojení bylo na dobré cestě. Jelikož obvaz byl tím jediným, co měl na sobě, zapnul sprchu a počkal až se ven vyvalí první vlna páry. Pak vstoupil a zachvěl se prvotní horkostí vody. Dobrá, byl jako školák. Jeho sebeukájení se sice odehrávalo pod sprchou, ale on zkrátka nechtěl, aby někdo našel na jeho prostěradlech něco podezřelého.
Zavřel oči a přitiskl si dlaň na svůj ztopořený úd. Po několika minutách sténání dosáhl vyvrcholení, které nebylo nijak uspokojující. Nepřineslo mu nic jiného než zbavení se obří věcí, která mile ráda trčela kupředu.
Rozmrzele sáhl po sprchovém gelu, který si záhy rozetřel po těle a pod proudem smyl. Pak to samé učinil i s šampónem, který mu z vlasů stékal do očí. Nakonec, když svou denní rutinu splnil, tam zůstal jen tak stát s rukama zapřenýma o dlaždičky.
Nevěděl, jak dlouhou dobu tam tak strávil, ale vyrušil jej až hluk, který se rozléhal před domem. Znal ten zvuk moc dobře. Byla to Ryennina motorka, kterou si od nich vyžádala k šedesátinám – podle dračí tradice se tím dnem stala dospělou.
Rychle vypnul sprchu a vystoupil ven na černé mramorové dlaždice, které jej zastudily na holých nohách. Levou rukou zašmátral po ručníku, který ležel na kamenném šedém umyvadle a rychle si jím přetřel celé tělo, nakonec ho upevnil okolo boků.
Za deset minut vystoupil z koupelny hladce oholený a s lesknoucími se špičáky. V ložnici na sebe rychle navlékl černé rifle a tílko na cvičení. S obvazy stejně musel jít za Wayfarerem, takže se nijak neobtěžoval s převazováním ran na vlastní pěst.
Stále ještě bosý vkročil do chodby, kde vládlo ticho. Ničím nenarušované a děsivé ticho. Pomalu se vydal ke schodům, nohy vydávaly při kontaktu s podlahou pleskavé zvuky.
Na čele se mu utvořilo několik vrásek. V sídle bylo pusto. Měli tu být všichni. Smát se a nutit se do přípravy jídla. Ale tohle… se mu ani za mák nelíbilo. Ledový prst pochybností mu sjel po páteři.
Posledních několik měsíců se bratrům obrátili životy vzhůru nohama. A ten jeho ke sklonku. Teď za sebe musel vybrat náhradu, jednoho z mužů, který by je všechny ochránil a zároveň vedl. Mělo to jeden háček, nikdy ve skutečnosti nebyli bratrstvem, či rodinou. Všichni kopali sice za jednu věc, ale každý zvlášť.
To hodlal co nejrychleji napravit. Pak musel mít tu ženu a nakonec spoutat Ryenne a její choutky někde pod zemí.
Uslyšel tiché zabušení. Vrásky na čele se prohloubily, jak sestupoval ze schodů do přízemí. Pak zahnul ke dveřím, za nimiž se ukrývala chodba vedoucí do spodní části sídla. Sotva ale sáhl na kliku, dveře se rozrazily a Ryenne se jimi prohnala.
„Uhni, do hajzlu!“ okřikla ho zuřivě. „Teď se akorát pleteš. Běž zase laskavě do postele, jo?“
„Nevidím důvod, proč bych měl,“ odsekl popuzeně. Nesetkal se však s žádnou odpovědí. Tedy, pokud se zuřivý pohled a odstrčení stranou nerovná odpovědi.
„Ware,“ zasyčela a začala se přehrabovat ve skříních, které lemovaly stěnu podél dlouhé chodby. Nakonec vytáhla pytel obvazu, které se ještě nestihly do vybalit, a otočila se zpět k němu. „Doopravdy mě teď sereš a jestli nepůjde – kurva, že jo! – na stranu, tak za sebe neručím.“
„Kam jdeš s těmi obvazy?“ pronásledoval ji a vrčel na její zátylek. Neodpověděla a zcela jej vypustila. Zkrátka si to jen rázovala po schodech dolů a pak chodbou k ošetřovně.
Tam pohodila svůj náklad na jedno ze dvou lůžek a otočila se. „Za chvíli přijedou kluci a přivezou sebou raněnou. Jestli máš v plánu se za mnou táhnou, buď alespoň po ruce!“
Otevřel ústa k protestu, ale záhy je zase zavřel. Nemělo cenu se s ní přít a teď jej spíš trápil ledový kámen pod chodidly. A navíc… byl zvědavý, koho to k nim vezou. Obával se o Liino zdraví a doufal, že se nic nepokazilo při nástupu na stanici a na počátku vyšetřování.
Beze slova vystoupal do patra, kde už Ryenne opět poletovala a sbírala vše, co jí přišlo pod ruku. Rychle si na nohy nazul jedny z černých bot, které zely na dně krabice s velkým „B“ na vrchu.
Pochyby jej hlodaly uvnitř hrudi. Nikdo z bratrů to nebyl. Nemohli být zranění, neboť Rye řekla „JI“. Byla to žena. Ano. Kdesi v hlouby mysli mu vyvstala Theina podoba, ale tu i hned zaplašil. Nebyl důvod ji sem převážet. Byla jen člověk. Neměla – až na Liu - žádnou spojitost s Pheculiahrem nebo Dexian.
„Budeš k užitku, nebo tady hodláš jen tak sedět a tvářit se, že přemýšlíš?“ zařvala na něj Rye. Její lesklé vlasy se střídavě objevovaly a zase mizely mezi skříněmi a krabicemi. „Vezmi dolů tu bednu s křížem! Je v ní něco, co mi smrdí.“
Bezmyšlenkovitě zvedl koutek úst k úsměvu. „Něco, co mi smrdí“ byla její obdoba slov „Lékařské vybavení“. Uposlechl a s námahou táhl tunový náklad ze schodů. Jeho síly rychle ubývaly a den ode dne se propadal do hlubšího zoufalství.
Po dalších dvou minutách hekání a klení svůj náklad položil na sterilní pult a oprášil si ruce. Tu chvíli si vybrala banda tupohlavců k hlasitému řvaní a dupaní. Slyšel je i přes půl metru tlustou vrstvu betonu. Ryenne se vřítila na ošetřovnu. Zběžně jej zmrazila pohledem a pak chytila páku pro otevření dveří, škubla za ně a rozevřela je. Utvořila tak téměř dva a půl metrů široký průchod, v němž se okamžitě objevily tři mužské postavy v černém.
Zamračil se a pozoroval Etienna a Dwighta, kteří kráčeli před Wayfarerem. Pak mu do nosu vnikla ta vůně. Kořeněná směs vanilky a santálového dřeva donutila vlasy vzadu na krku, aby se postavily do pozoru. Věděl o ní dříve, než ji spatřil. Ten pohled ho zcela odrovnal.
Theino drobné tělo leželo bezvládně ve Wayfarerově náručí. Tělo zkrvavené a čelist v podivném úhlu. Byla polonahá a dříve dokonalou pokožku teď plnily podlitiny a šrámy.
„Co se jí to, u čerta, stalo,“ vyrazil ze sebe. V očích mu proběhla vražedná jiskra. „Kdo jí to udělal?“
Wayfarer svůj náklad opatrně položil na připravené lůžko podíval se na Wara. „Kdybych to věděl,“ zamručel, „byl bych s sebou přivezl mrtvolu navíc.“ S těmi slovy došel k umyvadlu a spustil vodu. Rychle si umyl ruce a sáhl po rukavicích.
„Podržte ji, každý za jednu nohu,“ rozkázal a zavřel oči, „musím jí narovnat zlomeniny. Pak se uvidí, co bude dál.“
Ledový třas se zmocnil Warova těla. „Narovnat?“ přísahal by, že mu srdce pokleslo do kalhot.
„Jo, pokud tedy nejsi ochotný se toho ujmout sám,“ Wayfarerův hlas byl zcela klidný, avšak jeho postoj, napjatá ramena, tik v oku a ruce pevně stisknuté v pěst naznačovaly něco úplně jiného.
War pyšně spolkl veškeré další otázky a případné protesty. Rychle učinil několik kroků k tomu drobnému pokladu a chytil její útlý kotník do dlaní. Wayfarer se sám postavil k její hlavě, ještě jednou prudce stiskl víčka a přiložil dlaň na prapodivnou bouli na tváři.
Rychle se syčivě nadechl a… ženské tělo se vymrštilo do vzduchu, doprovázeno kvílivým výkřikem agónie. To samé se opakovalo ještě dvakrát. Wayfarerovy oči byly zamlžené a zcela soustředěné. Jeho mohutné dlaně si počínaly obratně a něžné a přesto, to malé tělo bylo vystaveno pekelným strastem.
Po půl hodiny byly veškeré šrámy pečlivě zašité, či zalepené, zlomeniny zasádrované a čelist pevně přivázaná provizorním „drátováním“. Celou tu dobu u toho War byl. Celou tu dobu sledoval, jak její tělo splývá s bělavým vybavením ošetřovny. Nechtěl si však přiznávat, že je to opravdu jeho družka. Ano, toužil po ní, dokonce i zvážil tuto možnost, že ona je tou pravou, ale teď, když se na ni díval, chtěl ji chránit před vším. Před každým, kdo by si dovolil jí jen dotknout. Včetně jeho samotného.
Jenže, cena, kterou by musela zaplatit, by nebyla zrovna malá a on nehodlal zmařit její šance na šťastně až do smrti s nějakým spolehlivým a milým mužem s rostoucím břichem a řídnoucími vlasy.
Zatlačil primitivní potřebu zavrčet. Nelíbila se mu ta představa, že jiný muž sahá na její tělo a nutí ji sténat. Pokud ji uvidí, jak si vykračuje po ulici s někým…
Jeho vražedné myšlenky přerušil Etiennův hlas. „Bude v pořádku? Nevypadá to zrovna jako ten typ „lehkých poranění“, které jsem u smrtelníků zatím viděl. Zajímalo by mě, kdo tenhle nepořádek udělal.“
„To je nás víc,“ ozvala se z rohu Ryenne. Stála tam, nohy překřížené v kotnících a paže pod ňadry. Oči upřené na špičky bot. Pak se zadívala přes celou místnost do Warovo očí.
„Také by mě docela zajímalo, co je to za vůni, která se z ní line. Cítila jsem to i před tím, ale pach krve byl tak silný, že to téměř překryl, ale teď je to jiné.“
Zvedla pravý koutek úst a odhalila bílé zuby. „Neříkejte mi, že to necítíte. Je to jako když uvolníte zátku u flakónu s parfémem.“
War se zamračil a zavětřil. Ano, její vůně byla trochu jiná a více erotická, ale nijak zvlášť „silná“ mu nepřipadala. Byla stejná, jen s žhavějším podtónem.
„Bože,“ Ryenne zavrčela a odlepila se ode zdi. Její pohled doslova žhnul a dračí oko sršelo blesky. „To ji budu muset ochutnat sama? To necítíte, že je s ní něco jinak? Snažím se vám tady, pánové, naznačit, abyste jí laskavě ocucali krev – a je mi jedno, který z vás to bude! Myslela jsem si, že pomocí krve poznáte, co je daná osoba zač!“
Wayfarer si zamyšleně stáhl bílé latexové rukavice a svraštil obočí. „Tohle mě nenapadlo, ostatně, „neocucáváme“ se s každým na potkání. Ale když o tom přemýšlím, máš pravdu, je s ní něco… jinak. V sídle byla její vůně jiná. Mnohem slabší.“
„O čem tu asi celou dobu mluvím,“ zavrčela dračice nevrle. Nikdy nevynikala zrovna velkou trpělivostí a záchvaty vzteku byly v tím, co se v lepším případě uvolnilo. Protože popravdě, přiznejme si to, stát se cílem dračího ohně není nic příjemného ani pro nesmrtelné.
„Jdu do toho dobrovolně,“ zvedl ruku Etienne. V jeho očích pobíhaly šibalské ohníčky a na rtech se usadil ďábelský úsměv. „Třeba z toho ještě vytěžím, ne?“
„Nechci nic říkat,“ zamumlal Dwight, „ale ani jeden z nás není dost starý na to, aby dokázal rozpoznat podle kapky krve rasu. Já sám bych potřeboval minimálně hlt. I když War by na to věk i měl, nemám pravdu, bratře?“
Oslovený odtrhl planoucí pohled od zuboženého těla. „Jo,“ vyplivl ta slova, jako by jej nesnesitelně pálila v ústech. Neměl by pociťovat vzrušení, když je ta ženská zmlácená a na pokraji smrti. Tak proč se mu, k čertu, nevejde jedna dosti určitá část do kalhot?
Celou další minutu sledoval každé zaoblení a prohlubeň na její tváři, než mu došlo, že pohledy všech jeho bratří – a Ryenne – jsou na něj upřeny. „Tak co bude?“ uculil se Ace.
„Moc dobře víte, že momentálně je tahle možnost vyloučena,“ zavrčel War. „Je těžce raněná a na každé kapce krve, kterou má v těle, je napojen její život. Nemůžu ji prostě z ničeho nic začít sát.“
„V tomhle má pravdu,“ pokyvoval hlavou Wayfarer, „ta křehotinka je teď na pokraji smrti. Budeme si její „linii“ zjistit až poté, co se jí udělá lépe.“
„Super,“ vyprskla Ryenne, „tahle kočička tu s námi ještě chvíli zůstane. Pokuste se jí neznásilnit, zatímco je v bezvědomí, hoši.“
S těmi slovy se otočila a rozrazila dveře a přes rameno ještě prohodila: „Nečekejte na mě,“ pak už se dveře vrátily zpět na své místo.
„Jednou nás všechny přivede do hrobu,“ zasyčel War a narovnal se. „Wayi, budeš nad ní držet stráž?“ Hlavou kývnul k nehybnému tělu.
Obrovský muž se narovnal a v zářivém úsměvu odhalil dokonalý bílý chrup. „Že se ptáš, je to moje práce.“
„Já to řeknu její příbuzné – té Laye,“ hlásil se Ace. Nevšímal si pohledů, jež byly vyslány jeho směrem. Ignoroval i Nigarův postřeh, že to není Laya, ale Lia.
Nebylo to jedno? Obě ta jména byla téměř totožná. „Být tebou,“ ozval se tiše War, „tak jí jen zavolám, ta ženská je zbraň hromadného ničení.“
Ace se otočil a ukázal vulgární gesto. „Ještě si dokážu poradit se ženou,“ zamával zdviženou rukou ve vzduchu a pak se jeho světle hnědá hlava ztratila za dveřmi.
„Jsem zvědavý,“ zasmál se Wayfarer, „jak dlouho mu to vydrží. Náš milovník by asi měl zjistit, že se ženami, jako je Lia, není radno si zahrávat.“
„Nemůžu se dočkat, až to uvidím,“ rozřehtal se Nigaro. „Mně stačilo, jak vytřela podlahu s tím Mabonem, když ji plácnul po zadku.“
„To byl jen náznak jejího umu. Ale náš krasavec jí nesedl, jednou mi i říkala, že má chuť ho stáhnout z kůže,“ zamumlal Nigaro.
Všichni se sborově rozesmáli. „No, pánové,“ zamručel po chvíli Wayfarer, „je čas se klidit. Náš nový návštěvník potřebuje odpočívat.“
Neuplynulo ani půl minuty a ošetřovna byla prázdná. Wayfarer se zahleděl na drobnou ženu na lůžku a zběžně ji prozkoumal pohledem. Byla přitažlivá, možná i víc než to.
A jak si stihl všimnout, nebyl jediný, komu se líbila. War k ní také projevoval jakési sympatie. „Koukej se držet,“ usmál se na nehybné tělo, „protože jestli mi tady umřeš, budu tě nadosmrti pronásledovat.“
Byla to zřejmě jen jeho představivost, ale přísahal by, že se její rty zkroutily do úsměvu. Zakroutil hlavou a zahnal své démony. Rychle vhodil použité rukavice do koše a odvrátil se.
Zachrání její křehký život. Tahle žena byla něčím zvláštní a on přijde na to čím.

<3 <3 <3
„Chci všechny ty spisy,“ zavrčela Lia na obtloustlého policistu, který byl od hlavy k patě prolezlý pachem potu. „Ne jenom polovinu!“
„Madam,“ řekl muž rozklepaným hlasem, „není možné, abych vám obstaral-,“ jeho strachuplný výstup byl přerušen.
„Copak nejste schopni nastřádat veškeré důkazy?! To si pro ně budu muset zajít sama? Přijela jsem, abych rozlouskla tuhle hroudu hoven a vy se opovažuje,“ prst zapíchla do mužovo měkké hrudní tkáně, „my jen tak mimo řeč říct, že mi nepovolíte přístup ke všem důkazům?! Četl jste mé rozkazy? A doporučení?“
Muž si zajel prstem za okraj límečku, jako by mu začal být těsný. „Je mi líto, madam, ale přístup ke zbytku má-,“
„Je mi úplně ukradený, kdo má přístup ke zbytku. Já chci všechna ta zkurvená lejstra!“ zařvala na něj a zběžně sledovala, jak se jí doslova klaní a utíká z místnosti pryč.
„Tedy,“ zamumlal Mabone, který celou dobu hrál obdobu „dobrého poldy“, „holka, začít na mě takhle vrčet, mám v kalhotách nasráno.“
Lia se otočila a v dravčím úsměvu odhalila prodloužené špičáky. „Kdepak,“ odporovala mu, „být na tebe takováhle, bereš to jako signál k mému období páření.“
Mabone se rozesmál. „Touché, zlato, touché.“
Lia se ještě jednou usmála a pak si sedla na měkkou židli v jejich provizorní kanceláři. Dostat se sem jim zabralo téměř půl týdne. Veškeré to papírovaní a ověřování bylo nudné a nekonečné. Ale díky hbitým prstům toho IT blázna od Wara, vše šlo jako na drátcích.
„Bože,“ vzala do ruky jeden z podkladů pro jejich vraždícího maniaka. „Tohle je víc nudný, než nějaký špatný horor.“
„Hm,“ zamručel s úsměvem Mabone. „Ale na naše tlouštíka jsi udělal dojem.“
„Myslíš, že se ze mě počůral? Tipuji to na… ano. Určitě měl naděláno v kalhotách. Koukni se na něj! Teď proklínám svůj nadlidský čich, když cítím jeho pot, chce se mi zvracet.“
„Oh,“ chytil se Mabone za srdce, „ty jsi dílo ďáblovo!“
Lia se rozesmála. Z pod přivřených očí na něj létaly jiskry šibalství. „A nejen jeho,“ zavrněla. „Rodiče se na mé tvorbě zkrátka vyřádili.“
Mabone se opět zasmál. „Nenapravitelná,“ zabručel si pro sebe a pak se zahleděl na složku, která mu ležela v klíně.
„Je to furt stejné,“ postěžoval si. „Příčina smrti neznámá. Nalezené vpichy, ale tělo nevykazovalo žádné známky po drogách. Jediné, co je tady „nadprůměrné“ byl adrenalin a srdce vrcholového sportovce.“
„Nevidím mezi nimi žádnou spojitost,“ přidala své poznatky Lia. „Jediné, co je pojí je pohlaví. Všechno to byly ženy.“
„Ne,“ ozval se po chvíli. „Ještě je tady něco. Všechny byly odložené a vyrůstaly v dětských domovech.“
„Ale to vrah nemohl vědět, ani my jsme to nevěděli. Navíc ty ženy vyrůstaly v různých koutech Ameriky. Jedině, kdyby mezi nimi bylo i jiné pojítko… Kde jsou ty zprávy z patologie? A krevní rozbory?“
„Mám za to, že tvůj otrok tužeb už to utíkal vyhrabat,“ utrousil Mabone přidušeně.
Bleskla po něm pohledem. „Ale, ale, copak můj maličký měnič žárlí?“
„Já?“ vyprskl. „A žárlit? Pche. Hah. Jak tě to mohlo vůbec napadnout!“ bránil se překotně. Nakonec mu hlava spadla vzad a on se rozesmál. „To si piš, že žárlím. Řveš na pana Koblihu víc než na mě!“
Zakabonila se. „Ty žárlíš na Smradlavou ponožku?“ sama mohla sotva uvěřit slovům, jež vypustila ze rtů. „Ale, Mabe, nekecej, že jo,“ rozchechtala se. „Zlato, až na tebe zase budu řvát, bude se třást celý Maryland.“
Sledovala ho. Sledovala, jak se mu na rtech usazuje pomalý úsměv. Ten chlap byl přitažlivý. Několikrát i uvažovala o tom, že by se s ním sblížila na intimní úrovni, ale záhy tenhle pokus zavrhla.
Mabone byl sice přitažlivý a projevoval vůči ní nějaké sympatie, jenže pro ni byl spíš bratr. Zrovna otevírala pusu, aby tohle všechno řekla, když dovnitř vtrhl obtloustlý mužík a téměř se jí klaněl.
„Moc se omlouvám, madam,“ blekotal překotně, „ale tenhle pán se nenechal odbít. Prý je to-,“
„Kde jsou moje spisy,“ přerušila ho mrtvolně klidným hlasem. Mužíkův obličej nabral křídového odstínu a pot se mu opět začal valit po skráních.
„Hned-hned tu s nimi budu, madam,“ s těmi slovy doslova vyletěl z kanceláře. Jenže za ním stála dva metry vysoká hora svalů se světle hnědými vlasy a jiskřivě zelenýma očima.
„Lia?“ zamračil se a popošel dovnitř, přičemž se musel u dveří sklonit, aby hlavou nepraštil o rám.
Pohledem zavadil o Mabona, který pohotově vyhrkl: „Vypadám snad jako žena?!“ a nechal toho obra, aby se zaměřil na jeho pravý cíl.
Už se s ním setkala. Tenkrát, když bylo jejich sídlo napadeno a oni přechodně bydleli u ní. Věděla o něm, i když neznala jeho jméno. A i tak ji sral.
„Co potřebuješ?“ usmála se na něj křivě. Jeho krásná tvář však zůstávala stažená čímsi, co nedokázala rozluštit.
„Musíš vědět, že tvá příbuzná byla napadena a teď leží u nás,“ řekl ta slova pevným a rozhodným hlasem. V očích se mu nemihl ani záblesk citu. Zkrátka zůstal klidný a soustředěný.
Zato ona vybuchla. Její panter se dral na povrch při pomyšlení, že někdo napadl její rodinu. Zavrčela a světle hnědé oči se změnily v prapodivný jantarový odstín, kterým disponovali jen dravci.
„Jak je to kurva dlouho?“ přes prodloužené tesáky za slova nezněla téměř vůbec srozumitelně, ale on jí rozuměl. Stejně tak Mabone, který se rychle postavil do obranného postoje.
„Před třemi hodinami. Museli jsme jí lámat kosti a přidrátovat čelist. Naštěstí to vypadá, že je celkem v pořádku,“ jeho hlas byl na stále stejné intonaci a to ji začínalo pěkně srát.
„Vezmi mě k ní,“ vyprskla a narovnala se. Stálo ji nemalé úsilí, aby udržela své zvíře pod pokličkou.
„Ne,“ zazněla okamžitá odpověď. „Teď k ní nemůže nikdo. Je u ní jen Way,“ odůvodňoval svá slova.
„To je mi u prdele!“ zařvala a stiskla ruku s drápy v pěst. Ignorovala tu tupou bolest, když ostré špičky projely masem. „Ty mě k ní zavedeš, nebo ti rozpárám ten tvůj rozkošnej zadek!“
„Musím tě zklamat,“ zavrčel. „Já nejsem na takovýhle typ hrátek. Prohoď pozice a mohl bych být spokojený.“ Poslední slova vyzněla jako tiché zapředení. Lia se narovnala při dvojsmyslu v jeho slovech. Měla chuť ho zabít, ale nemohla. War by se s ní mohl přestat bavit a ona by přišla o veškeré přísuny své zábavy.
„Chci ji vidět,“ podívala se na něj pohledem, který dokázal vraždit. Vsadil by vše, co měl, že pokud by to bylo možné, jeho tělo by bylo rozmetáno na tisíce kousků někde, kde byla obrovská koncentrace žraloků.
„Já bych chtěl někoho, s kým strávím pohodlný večer u televize. Obojí je nesplnitelné,“ v očích se mu zaleskl posměšek a ona měla co dělat, aby – opět – nevybuchla.
Ani nezaznamenala, že její přítel stanul vedle jejího boku. Mabonův postoj jasně vyznačoval nelibost vůči tomuto muži.
„Měl bys udělat, co chce, brácho,“ zabručel Mabone. Napjetí v jeho těle nepolevilo, ba naopak svaly na šíji se mu ještě víc napjaly. „Jinak pak nevidím důvod, proč jsi sem přišel.“
Aceův pohled potemněl. „Řekl jsem, že jsem tu proto, aby jí řekl o té holce. To musí stačit,“ s těmi slovy se začal otáčet a odcházet.
„Hej,“ zařvala za ním Lia, „jednoho dne ti udělám ze života peklo, hezoune. A až se tak stane, budeš ještě litovat toho dne!“
Ace se uchechtnul a aniž by se zastavil či zpomalil, prohodil přes rameno: „Už se těším,“ pak se za ním zaklaply dveře z matného skla.

Žádné komentáře:

Okomentovat