středa 18. března 2015

Pod nadvládou noci 3

War seděl na obří posteli, která byla, jako všechno ostatní, vyrobena na zakázku. Ostatně, jinak to při jeho velikosti ani nešlo.
Přes boky měl položenou černou saténovou přikrývku, která zakrývala jeho jinak nahé tělo a dala vyniknout odhaleným vypracovaným svalům, které tvrdě dřel každý den. Nyní však jen seděl, s lokty na kolenou a hlavou položenou v kolébce z dlaní.
Věděl, že kdyby se pokusil vstát, upadl by. Necítil nohy. Jeho tělem se šířila vlna čiré agónie. Věděl, co signalizují. Už tu nezůstane dlouho. Nedokázal přijímat krev – jedinou výživu, kterou jako upír potřeboval.
Jelikož krev žen – i mužů – Pheculiahrem obsahovala látku, která jejich těla držela pohromadě a nutila je pracovat na plný výkon, byl v koncích. Již brzy zemře a zanechá po sobě tesknící Ryenne a šest mužů. Jeho rodinu.
Jeho svalstvo sebou začalo cukat. Cítil bolest, ale přesto zůstal nehnutý. Nedokázal se pohnout, neboť jej ochromil žal. Nechtěl je ztratit. Byli tím jediným, co mu ještě zůstalo.
V tu chvíli ucítil jemné šťouchnutí vlhkého čenichu, který si vyžadoval pozornost. Rock se rychle sžil se svým novým majitelem a i když míval za často choutky povyšovat se nad něj… vždycky si rozzuřeného upíra získal právě těmito něžnými výpady.
A když na sebe začali štěkat…celá Jeskyně se otřásala.
Od chodidel mu až do páteře vystřelila ostrá bodavá bolest, která ho donutila zasténat. Počkal několik vteřin, než se odhodlaně vzepřel na rukou a udělal jeden krok.
Musel se chytit černé komody, aby neupadl. Chlupatá koule začala u jeho nohou poštěkávat.
„Sklapni, Roku,“ okřikl psa, „teď ne.“ Zadýchaně si protřel rozbolavěné svaly. Stále mohl cítit křečovité stahy, ale mohl již chodit. Na čele mu naskákaly krůpěje potu. Přes nahé tělo se mu přelévaly vlny horka, střídané chladem.
Rock se posadil na zíral na svého majitele s otázkou v očích. Zatím byl drobný – maximálně 40 centimetrů vysoký -, pyrenejský horský pes s bílo-béžovou srstí. Jenže, jak se díky internetu a Aceovi dozvěděl, jeho malý vzrůst mu nezůstane. Byl jenom štěnětem, které doroste do necelého metru.
Což všichni považovali za dar shůry. Přeci jen, jak by tenhle drobeček vypadal mezi dvou metrovými válečníky? Jako pěst na oko. Jenže to vypadal i teď a v budoucnu tohle roztomilé stvoření s uštěkaným jazykem bude stejně sladké jako nyní.
Bože, kde se v něm bere taková sentimentalita?
Bolest pomalu začínala polevovat a on dokázal dojít do koupelny, kde zapnul horkou vodu. Pak vkročil a nechal civící zvíře u dveří. Několik dlouhých minut nechával ostré krůpěje vody dopadat na své tělo. Jen tak tam stál. Pod proudem vody. V myšlenkách ponořený do sebe.
Byl zničený. Roztříštěný. A po všem, co v životě zažil, přijde i nyní o svou milovanou rodinu. Tentokrát ale opustí on je. Ne naopak.
Život mu do cesty poslal mnoho překážek. Nejvíce se jej dotkla vražda sestry a otce v jeden den.
Ten den, kdy před patnácti sty lety přišel o část svého srdce, měl hluboce vrytý do paměti.
Tehdy, poté, co ji našel, vyděšený utíkal za otce do tamějšího hostince. To, co uviděl, jím otřáslo ještě víc. Tělo jeho otce se houpalo na trámu jako hadrová panenka se zlomeným vazem. A dole, přesně pod tělem, stála jeho macecha.
S úsměvem na tváři se dívala, jak se mrtvola houpe ze strany na stranu. Očima sledovala ten houpavý pohyb, jako nějaké zvrhlé divadelní představení.
A pak… pak se otočila a podívala na něj. Otevřela náruč a řekla: „Teď už nás od sebe nic nedělí,“ tak jemným hlasem, že jí téměř, ale opravdu jen téměř, uvěřil.
Tehdy poprvé zabil. Rozerval jí hrdlo. Zlomil vaz. Zabil ji stejně, jako ona nechala zabít jeho rodinu. A tehdy poprvé zjistil, že je v něm něco, co se celý jeho život marně dralo na povrch.
Zjistil, že je příšera. Po tomto incidentu byl svázán a vhozen do kobky, kam postupem času přibývali jemu podobní. Tehdy vznikla nová rasa. Pheculiahrem. Měniči, upíři, draci, vlkodlaci, sirény. A z tisíců ras nakonec zůstali jen upíři, měniči a Ryenne.
Ostatní vyhynuli. A on si nesl všechny tyto vzpomínky. To on byl ten, kdo otevřel brány jiného druhu. To on měl být už dávno mrtvý.
Z myšlenek ho vytrhlo hlasité bušení na dveře. „Hej,“ zařval ženský hlas, „hni zadkem. Musím do školy a ještě hodlám jít vyvenčit Čumáčka!“
War se musel usmát. Tohle byl důvod, proč je stále naživu. Jeho malá Ryenne potřebuje tátu nebo staršího bratra, který ji bude hlídat a chránit.
Otočil kohoutkem a vypnul vodu. Pak sáhl po černém ručníku a omotal si jej okolo boků. Rock jako správný chlap již čekal u dveří a jako mučedník kňučel. To zvíře bylo zákeřné.
„Jdu dovnitř! Schovej si vybavení do kalhot!“ zařvala znovu a po deseti vteřinách otevřela dveře. A to nevěrné zvíře se jí zhroutilo do náruče, jako by bylo do teď týrané.
„Už ti zase ubližoval, Čumáčku?“ šišlala Ryenne.
„Jmenuje se Rock,“ skočil jí do řeči.
„Ale víš, že s tebou půjdu ven běhat, cukroušku,“ hladila jej po hlavě, kterou jí zvíře položilo na klín. „A ještě tě mučí pohledem na něj v ručníku, co lásko?“
Zvíře zúčastněně zavylo. „Ty podrazáku!“ zařval War.
„Nahoď kalhoty, dědulo,“ zazubila se. „Za hodinu máme sraz s ostatníma. Vrátil se Drake.“
„Kdy,“ zeptal se War na cestě k zabudované skříni.
„Dneska ráno – tedy včera večer přijel. Dneska ráno sešel dolů.“
„Říkal něco? Budu mu muset říct, že příště už nesmí odejít a dva roky se neozvat. Takhle to nejde. Ten chlap k nám patří.“
„Já ti neříkala, že mi posílal pohlednice? Se vzkazy? Kluci o tom věděli… ah, počkej, oni se nezavírali celý den ve svým pokoji!“ Uraženě pohodila tou rudohnědou záplavou vlasů a pohladil psa.
„Jak mám vědět, na co myslíš, když mě ignoruješ, Ware? Jsme rodina, tohle jsi mi řekl, když jsem tě poprvé objala. Když jsem ti řekla, že tě mám ráda! A teď, chováš se jako idiot. Copak nechápeš, že i já mám city?“
„Miluji tě jako sestru, Rye,“ řekl otočení k ní zády s pohledem zabořeným do skříně, „ale nemohu tě zatěžovat svými problémy.“
„Jdi do prdele,“ zařvala a s něžným šišláním vyzvala psa, aby ji následoval.
„Už brzo, Rye, už brzo tam budu,“ řekl smutně jejím zádům.

<3 <3 <3
„Takže, kam mě vedeš, Mattem,“ smála se Thea. Právě dnes to byly dva týdny, kdy se s ním seznámila. A přesně týden, kdy se mezi nimi začínalo cosi rozvíjet.
„Nech se překvapit, už tam skoro jsme,“ dostalo se jí odpovědi. Jelikož neviděla, neboť měla přes oči zavázaný šátek, byla odkázaná jen na něj.
Popravdě řečeno, začínala k němu něco cítit. Dostával se jí pod kůži. Jeho společnost ji uklidňovala. Byl to ideální muž, o jakém vždy snívala v útlém věku.
A tenhle vztah. Tohle mohl být její první skutečný vztah za celý život! Nikdy nechodila s nikým jiným, než s volbou jejího otce.
„No tak,“ smála se a rukama marně šmátrala před sebou, „kam mne to vedeš?!“
„Pokud budeš netrpělivá,“ zašeptal jí do ucha, „nikdy se to nedozvíš.“ Pak ji zatáhl za ruku a vtáhl si ji do náručí.
„Takže,“ zamumlal do jejích rtů. „Nejprve dostanu polibek a pak se rozhodnu, zda tě pustím, nebo si tě nechám takhle.“
Zasmála se. „Vaše přání je mi rozkazem, pane.“ S těmi slovy jejich rty splynuly. Skoro cítila ten bájný oheň, který přeskakoval mezi milenci. Po chvilce ucítila jeho dotek na zátylku a další vteřinu později se hedvábný šátek řítil k zemi.
„Kéž bys mě poslouchala pokaždé…“ protáhl, když se jejich rty odtrhly.
„Zapomeň na to, to by potom nebyla taková legrace.“
„Hm,“ zabručel a stáhl si její ruce z ramen. „Jsme tady, už se mne můžeš pustit, Theo.“
„Nechce se mi,“ zasmála se, „co mi uděláš, když neposlechnu?“
„Odvezu tě domů,“ odpověděl klidně. Ta slova ji donutila ho okamžitě pustit a poodstoupit o krok dozadu.
„Už jsem hodná!“ prohlásila. Tento krok jí dal možnost prohlédnout si sklad, ve kterém se nacházeli. „Kde to jsme?“
„Tohle,“ roztáhl hrdě ruce, „tohle je můj ráj. Tady tvořím svá kouzla a hledám nové lidi.“
„Ty jsi mi ale poeta,“ usmála se. „Co dalšího mi hodláš prozradit? Je to snad tvé tajné doupě neřestí?“
Hodil po ní tajemný pohled. „Skoro jsi to trefila. Bože, proč musíš být tak geniální a prokoukávat mě?“
„Nevím,“ pokrčila rameny. Pak se opět rozhlédla po rozlehlém po obřím prostoru s jednou postelí, jakýmisi bílými pulty a spoustou lahviček. „Jsi snad nějaký vědecky založený blbeček?“
Matte se na ní otočil a zazubil. „Cokoli tě napadne mi vhodíš hned do tváře, co?“
„Upřímnost nade vše.“
„Jo, to je vidět. Pojď, chci něco vyzkoušet. Podej mi ruku. Jsem takový menší blázen do genetiky a můj učitel mě kdysi naučil jeden trik. Smím tě píchnout do prstu?“
Thea se zamračila. „Nejsi nějaký psychopat, že ne?“
„Ne,“ rozesmál se. „Já jsem jeden z géniů téhle planety!“
„Tak fajn, doktore Frankensteine, jdeme na věc. Ať to nebolí, nebo budu kousat já. A jsi ten nejzvrhlejší chlap, kterého jsem kdy potkala!“
Matte vzal její dlaň a vydal se k jednomu z bílých pultů. Tam vytáhl lahvičku s průhlednou kapalinou a smíchal jí s kapkou modré. Pak vzal její prst píchl do něj špendlíkem.
Thea tiše sykla a sledovala krůpěj krve, která se začínala vytvářet. „Nech to kápnout do té vody,“ rozkázal tiše Matte.
Udělala přesně to, co jí řekl. Pak jen koukala na to, jak barva vody začíná doslova žhnout. „Páni,“ vydechla. „Co ty jsi za alchymistu?“
„Žhavej jak Sahara?“ podíval se na Theu a usmál se. „Co takhle věnovat nebohému chemikovi jeden polibek?“
„A co z toho bude mít moje maličkost?“ mračila se, ale ani tak se jí nedařilo ukrývat pobavení.
„Něco, na co na do smrti nezapomeneš,“ uculil se.
„Tak jo, ale pokud budu chtít to něco reklamovat, dostanu něco jak náhradu škody?“ vyzvídala zvědavě.
„No, pokud budu mít po prvním kole dost sil,“ zazubil se a odhalil dokonalý chrup. Pak ji paží chytil v pase a hrubě políbil na ústa. Neváhala mu jeho výpady oplácet. Pro ni přestalo cokoli jiného existovat. Byl tu jen on a ona. Ani netušila, jak se dostali přes celé skladiště až k posteli, ale byla tomu kusu nábytku vděčná, že jí podlomil noha a nechal ji spadnou na postel.
Matteova ruka začala bloudit po jejím bříšku a hladit ji pod volnou bílou halenkou. „Nepřijde ti zbytečná?“ zahekal. V tu chvíli se nezmohla na víc, než na tiché zasténání. Během okamžiku letěla tunika a sukně vzduchem.
Opět ji hluboce políbil a stiskl její ňadro, se kterým si nenuceně pohrával. Nakonec se záhadně ztratila i světle růžová krajka, která halila i ten poslední kousek její kůže. Ležela tam pod ním nahá, jen s černými lodičkami na nohou.
„Ne-nepřijde ti,“ zasténala, když se na ni přimáčkl, „že naše pozice jsou nevyrovnané? Máš na sobě moc oblečení.“
Jako na povel si přetáhl přes hlavu světle modrou košili a odhodil černé džíny a boty. Bože, neříkala včera Lie, že má podezření na averzi spodního prádla na jeho osobě? Tak tahle starost… ji už trápit nemusí.
Matte ji posunul na posteli a opatrně se na ni spustil. Koleny jí roztáhl stehna a prudce do ní vnikl. Zasténala. Byl jejím druhým milence, ale jeho milenecký um byl tisíckrát lepší, než… jak se sakra jmenoval? A jak se jmenuje ona?
Její myšlení se omezilo na rytmické pleskání těla na tělo. Blížila se k vrcholu. Jeho ústa se odtrhla od jejích a přesunula se na její hrdlo. Líbal ji zprvu něžně, ale pak stiskl kůži mezi zuby a zatahal. V tu chvíli vyvrcholila a její vidění se roztříštilo. Bože, opravdu je stále přicucnutý k jejímu hrdlu? A má ona podpatky zabořené do jeho zad?
Všechno jí bylo jedno. Nechala se unášet rozkoší, která ji zcela vyčerpala.

<3 <3 <3
Matte držel vyčerpané ženské tělo v náruči. Bože, opravdu se nespletl. Byla to ona jeho jediná naděje na to, že projekt Nale bude fungovat. Thea byla tou pravou.
Její DNA se pohupovala na hranici mezi Pheculiahrem a obyčejným člověkem. Dokonalý míšenec. Dokonalý člověk a pokud štěstí dá, dokonalý Vymřelý.
To všechno mu prozradila ta kapka krve, kterou kápnul do kádinky. Ta mu řekla, že v sobě nosí genetickou informaci jejich druhu. A pak ta další trocha krve, kterou dokázal vysát.
I on byl míšencem. Jenže on prošel částečnou proměnou, neboť u něj převažovala genetika ze strany matky. Tím pádem nemohl techniky dokonalé rasy praktikovat na sobě. Ale jeho pán mu dal život. Dal mu práci a on se mu teď snažil vytvořit milujícího potomka.
Byl to on, kdo hledal správné kandidátky na přeměnu. Vždy to byly ženy. To ony většinou přežily jakožto embryo a v lidském lůně. Mužských míšenců se na celém světě narodilo pět. Všichni do jednoho zemřeli. Jen on přežil.
Pro svého pána byl výjimečným dítětem. Byl génius a ženy mu věřily. Jenže jejich těla neměla ten správný poměr DNA. Jejich krev nebyla dostatečně silná. Ale její, její byla. Pohledem zaletěl k povadlému tělu vedle sebe.
Chtěl ji. Toužil se s ní milovat a pak z ní udělá dokonalou ženu. Ona musí přežít proměnu! Ona to dokáže. A pak bude jeho. Jeho věčná milenka. Dlaní ji pohladil po odhaleném boku s tetováním.
I to bylo perfektní. A až bude jeho… v mysli se mu začínal odvíjet plán zářné budoucnosti, kterou s ní hodlal prožít. Bude jeho i za cenu toho, že bude muset zavraždit svého pána!
Thea se vedle něj zavrtěla. Podíval se na ní. Ano. Přesně takové to bude. Všechno dopadne na výbornou. Ale ještě před proměnou si hodlal užívat s jejím lidským tělem. S tou věčnou křehkostí…
<3 <3 <3
Ryenne stála před Jeskyní. V mysli se jí odráželi vzpomínky na to, jak poprvé poznala Wara. Bylo jí tenkrát patnáct, ale díky genetice vypadala jako křehká květinka. Ale zkuste se jí dotknout!
Přesně před pětačtyřiceti lety mu byla předhozena do Krypty jako potrava a potencionální zábava. Jenže to by War musel být idiot, aby se dotkl někoho, jako je ona. Musela se usmát, když si vybavila jejich tehdejší hádku.
Pamatovala si přesně. Každý detail. Každou vyřčenou větu. A jeho rozzuřený pohled. Ale nejvíc jí v paměti zářila vzpomínka na jejich první setkání.

Jau,“ zakřičela na dva mohutné muže, jež ji táhli za paže, „já do pekla nejsem ze železa!“
S muži její slova ani nehnula. Naopak, zpevnili svůj stisk. Pak ji po několika vteřinách zvedli do vzduchu a záhy už se řítila obří šachtou dolů. Ječela při tom jako malé dítě při pohledu na pavouka.
Uf,“ zahekala, když dopadla na zem. K jejímu údivu nebyla vůbec tvrdá. Spíše naopak. Byla poměrně poddajná. Zašátrala rukama a párkrát stiskla.
Sakra,“ zahřměl jí do ucha tvrdý mužský hlas. „Děvče, přísahám, že jestli se mě dotkneš tam, tak ti nasekám pětadvacet na holou.“
Ztuhla. Otočila se a zahleděla na muže, na němž ležela jak široká tak dlouhá. Pohledem putovala po rozložité hrudi až po široká ramena a jiskřící oči. Bronzové oči, které zářily do tmy.
Dlouhé zacuchané vlasy mu sice překrývali hojnou část tváře, ale právě ona jiskřící část byla jako jediná vidět a dávala vědět, že její majitel není lidská bytost. Ještě jednou rychle překontrolovala svůj stav a pak pohotově sklouzla z cizího muže dolů.
Ten se posadil a okamžitě na to postavil. „Do háje, ty si vysokej jak šikmá věž v Pize!“ vydechla a nervózně si stáhla lem roztrhlých šatů.
Děkuji za kompliment,“ ušklíbl se sarkasticky. „Ty jsi také milá jako jelen v říji a nikdo ti to neříká. A nenuť mne používat přirovnání. Nebo vůbec mluvit. Nesnáším to.“
Jasně, chovej se jako velký zlý kluk,“ uchcechtla se. „Před takovýma, jako jsi ty, mne táta chránil.“
Tak to zřejmě dělal špatně. Vstávej, neválej se v těch splaškách,“ s těmi slovy se k ní připlížil a napřáhl ruku jejím směrem.
Ach, bože,“ zasténala, když si uvědomila do čeho vlastně spadla. Ležela ve velké hromadě sena a vylila kýbl s… s… ach, bože, fuj!
Do hajzlu!“ zařvala vztekle a se vyšrábala na nohy. „Ježíši, kam mě to strčili! To jak díra ze středověku!“
A ten skončil kdy, prosím?“ zamračil se na ni Bronzový muž.
Bože, je rok devatenáct set šedesát osm. Skončil před nějakým tím pátkem.“
Kriste pane,“ zamumlal muž a pomalu se po stěně sesunul dolů. „Věčnost je vážně nekonečná. Děvče, co všechno se tam nahoře změnilo?“
Jsem Ryenne, ne děvče, takže, krasavče, mi tak koukej říkat.“

Tesklivě si povzdechla. Tehdy to byl ještě on, komu bezmezně věřila a teď? Je od ní čím dál tím dál. Připadalo jí, že se doslova odtrhává z jejího života a mizí pryč.
Nenáviděla ho za to, ale ani tenhle pocit ji nedokázal přelomit to milující rodinné pouto mezi nimi. Byl pro ni bratrem, kterého nikdy neměla.
Se smutným úsměvem na tváři usedla na černý kámen a zahleděla se na město pod sebou. Jeho světla zářila do noci jako žhavé uhlíky. Baltimore, město, kde se shromáždila velká část Pheculiahrem i Dexian.
Město jejího života. Sice vždy toužila po tom, aby se spolu s bratry přesunuli někam – třeba do okolí nějakého velkoměsta -, ale tohle pro ni bylo domovem. Místem, kde žila v klidu. Tedy, pokud se boj s Dexian dá nazvat klidem.
Věčné intriky a vraždy, které ti, co se rozhodli, že lidé jsou jen jídlem, provozovali, jí sebraly většinu času. Ale pak tu ještě byla její nucená studia.
Tedy, nevadilo jí chodit do školy. Popravdě to milovala. Zbožňovala tu možnost kontaktu s lidmi. Práci s nimi. A samozřejmě, že zneužívání nadržených samců k udržení energie jejího draka pod kontrolou.
Její moc přeci jen nebyla něco, s čím si mohla jen tak zahrávat. Musela nad sebou držet pevnou ruku téměř celých čtyřiadvacet hodin. Pokud si chtěla povyrazit – musela otupit hrany zvířete a to buď stykem, který ta potvora v jejím těle tak milovala, nebo alkoholem, to pak odpadly obě dvě.
Jenže to všechno… bylo skličující. Unavující. Monotónní. A ona byla vyčerpaná životem někoho, kdo je předurčen být sám.
Nechtěla být výjimečná, ale nikdo se jí neptal. Když byl její otec a ostatní přeživší draci povražděni, zůstala sama.
Nečistokrevný drak. Doslova byla špinavý půlčík. Mísila se v ní sice více ta zvířecí část, ale nikdy už nebude čistokrevnou. Nikdy nebude moci chodit s hlavou hrdě zvednutou tak, jak to kdysi dělával její otec.
Ale teď, když byla obklopena milujícím společenstvem chlapů enormních velikostí – připadala si důležitá. A pro ně také byla. Jejich malá holčička.
„Bože,“ zakroutila nad svými úvahami hlavou. Malá holčička už nebyla víc jak dvanáct let – ale to nikdo ještě nevysvětlil Warovi.
Ten chlap žil ve svém pátém století snad i teď. Jeho averze k sexu bez závazků – tedy jen u ní – byla až přehnaně vyumělkovaná. Jenže poslední dobou… pokud si myslel, že si nevšimla jeho záchvatů slabosti a těch až příliš častých zastávek v baru na shoeck, tak byl na omylu.
Věděla až moc dobře, že je tu něco špatně. Jeho nepřítomnost u jídla. A to, že poslední dobou i odmítal ženy, které se mu doslova draly do postele.
Všechno tohle jí připadalo zvláštní a nebezpečné. S Warem se něco dělo a to něco se jí ani za mák nelíbilo. Opřela si ruce o studený kámen pod sebou a zadívala se na sebe. Snažila se čerpat sílu, kterou potřebovala, z ničeho. Pokoušela se zachytit odvahu, jíž příroda disponovala, do svého těla. Několik minut zůstala nehnutá. Klidná a spokojená.
Pak se rychle narovnala a vstala. „Čumáčku!“ zakřičela a rozhlédla se okolo. To malé stvoření přineslo světlo do ponurých prostorů Jeskyně. A ona mu zkrátka odmítala říkat Skálo. Byl roztomilý, ne tvrdý a chladný.
Ale to jména synchronizovala s nimi všemi. Bylo jich osm. Osm členů rodiny, která neměla jedinou kapku krve společnou, ale i přesto drželi pospolu. Opět se pousmála a pak se rozhlédla po neposlušném zvířeti.
„Čumáčku! Pojď sem! No tak, k noze!“ volala a rozhlížela se. „Kam ten pes zase šel,“ zamumlala si pro sebe a vykročila po úbočí dolů.
Cestou po příkrém srázu neustále křičela psíkovo jméno a čekala až uslyší zuřivé zaštěkání. Nic takového se ale nestalo.
S náladou na bodu mrazu sestoupila až dolů – do malého, ale hustého lesa, který obestíral jejich pevnost – a pevným krokem vykročila.
Po několika krocích se zastavila a zavětřila ve vzduchu. Mráz jí přejel po páteři, když zavětřila vůni krve. Rozeběhla se.
Lesem doslova letěla. Cítila svou dračici, jak ji tlačí vzadu v lebce. To zvíře bylo neklidné. Vrtělo se a zmítalo v okovech, kterými jej spoutala. Ale teď byla chvíle, kdy tušila, že musí svou iniciativu upustit do pozadí.
Zamrkala a dala průchod zuřivému zvířecímu zařvání. Drak byl volný. A neklidný. Rozeběhla se lesem s více než nadlidskou rychlostí. Obě oči zářily žlutým plápolavým plamenem. Zuby se jí prodloužily. Vrčení protínalo klidnou atmosféru.
Za necelé dvě minuty už stála na cestě vedoucí k městu. Zavětřila a pak se napnula. Někde v její blízkosti štěkal Rock. Vykročila, tentokrát o poznaní pomaleji a opatrněji.
Tiše našlapovala po zežloutlé trávě, která rostla na kraji jejich území. Čím blíže k štěkotu byla, tím více jí mysl zamlžovala vůně krve. Její drak opět zavrčel.
Pokud jste chtěli někdy nasrat někoho tak mocného, jako byl drak, tak tím nejhorším způsobem bylo narušit jejich území a zabít či poranit na něm někoho.
A pokud jste tak udělali… doufejte v rychlou smrt.
Ryenne zavrčela. Už viděla Rockův zářivě béžový kožíšek… a také lidskou ruku, která čouhala z příkopu u silnice. Vůně krve doslova zamořila vzduch. Teď už nebyl čas na opatrnost. Zvíře a člověk se sladili do jednoho tvora. Smysly netvora, mysl člověka. To byla vražedná kombinace, jež Ryenne vynesla na vrchol mezi jejími muži.
Dvěma kroky zdolala vzdálenost mezi ní a psem. Pohladila štěkající kouli a nahlédla na to, co strážila. Zohavené tělo, u kterého nešlo rozpoznat pohlaví, na ní civělo s očima dokořán. Ruce i nohy zlámané v tak nepřirozeném úhlu, že se zdály oddělenými od těla.
Roztržené břicho dávalo nahlédnout vnitřním orgánům. A ty… jak se zdálo, nebyly na svém místě.
A ještě několik metrů od těla byly cákance krve, cáry oblečení a chybějící kousky těla. Všechno bylo čerstvé. Krví počínaje, stále teplou mrtvolou konče. „Do prdele,“ zavrčela a popadla chundeláče do náručí.
Věděla moc dobře, že tento nález v blízkosti jejich doupěte, byl do očí bijícím. Někdo – Dexian – mohou již brzy objevit jejich doupě.
Ryenne sáhla do kapsy kožených kalhot a vytáhla dotykový telefon. Samozřejmě, že když denně chodíte a bojujete za životy lidí a Pheculiahre, potřebujete přístroj, kterým si zavoláte posily a který se jen tak nerozpadne na padrť při prvním zásahu. Proto měla celá jejich skupina speciální elektroniku, na jejímž vzniku se podílela armáda.
Zmáčkla tlačítko rychlé volby a nervózně pochodovala se psem v jedné ruce a mobilním telefonem v druhé. Po dvou zazvoněních se ozval ospalí mužský hlas. „Rye, jsou dvě ráno. Co po mně do háje chceš!“
„Mrtvola, dva kilometry od Jeskyně. Totálně rozpáraná na cucky. Tohle ti stačí?“
„Cože?!“ zařval Wayfarer. „Vypadni odtamtud. Hned, Rye. Do hajzlu. Chlapi! Mrtvola!“ ječel muž do přístroje.
„Nikam nejdu. Jsem tu s Rockem, a jelikož jsem ho, nebo jí, našla první, hodlám tu i zůstat. A jestli nevykopete svý zadky do několika minut ven… nepřej si vědět, co se stane!“
S těmi slovy zaklapla přístroj a zastrčila jej zpět do přední kapsy. Pak se zahleděla na tělo. Tuhle paseku by normální člověk nedokázal způsobit. Toto, to bylo dílo těch zasraných Dexian!
Za sebou uslyšela dusot těžkých bot. Otočila se a spatři sedm po zuby ozbrojeným, na pohled nebezpečných a zatraceně pohledných chlapů. A v jejich čela stál War. S jasnými známkami únavy pod očima, rozcuchanými tmavě hnědými vlasy, které jen o něco málo přesahovaly úroveň uší.
„Ryenne,“ řekl tiše, když nahlédl přes okraj příkopu, „jdi do sídla. Hned!“
„Nikam nejdu!“ zavrčela na něj. Její city byly raněné. A ranil je právě on. Její téměř bratr. „Zůstanu tady. Nebudu někde trčet, zatímco vy budete bránit náš lid.“
„Řekl jsem HNED!“ zařval na ní a prudce jí chytil za paži. „Nemůžeš alespoň jednou poslechnout?!“
Ryenne pohledem klesla na jeho ruku, která bez problému objala celou její paži. „Pusť mě. A už nikdy, nikdy se mě nedotýkej!“ zaječela mu do obličeje a s těmi slovy mu vrazila dobře mířenou pěst.
S vítězným úsměvem na tváři se otočila a spolu s chlupatou koulí kráčela směrem k doupěti.
<3 <3 <3
War se díval na vzdalující se Ryenne. Tušil, že mu zlomila nos, tušil, že mu tekla krev. Všechna tato bolest byla však nic v porovnání stou, která zuřila uvnitř něj. Ta malá dračice mu svou pěstí nepřerazila jenom nosní kost, ale i srdce.
„To bude dobrý,“ na otočil se za majitelem drsného hlasu, který vyvolával pocit vichru.
Vysoký muž s postavou lemovanou svalstvem a tmavě měděnými vlasy se na něj díval. V jeho indigových očích se zračilo pochopení. „Ryenne tě miluje, ale tvoje chování vůči ní – vůči nám všem – jí ubližuje. Musíš pochopit, že ona není obyčejná žena, Ware, je to bojovnice zocelená životem. Jediný, kdo jí může ublížit, jsi právě ty.“
„Její láska je dost bolestivá, Nigaro,“ utrousil War. „Je mnohem těžší zavděčit se obyčejné ženě, než Ryenne. Ať dělám, co dělám, vždy se mi bude mstít. Má to v povaze.“
„V povaze má se bránit a chránit to, co je její,“ odtušil další válečník, tentokrát muž s jemně zvlněnou havraní hřívou do půli zad s tetováním muže v kápi obklopeného pravěkými symboly na obnaženém pravém bicepsu. Jeho černé oči se zavrtávali do Warovo bronzových.
„Dwighte, od tebe bych zradu nečekal,“ zasyčel rozzuřeně War. Černovlasý bojovník jen nevinně pokrčil rameny.
Ace byl jako všichni ostatní vysoký a urostlý, on však nevypadal jako vrah, ale jako miláček žen, kterým také byl. Jeho lahvově zelené oči se blýskaly tisící jiskřiček smíchu a světle hnědé vlasy odrážely měsíční svit. Byl od nich natolik rozdílní, že se zdál normálním civilistou.
Jenže to by se nesměla soudit kniha podle obalu. Tenhle bojovník byl nejvražednější z nich všech. Dokázal nechat zmizet kohokoliv a kdykoliv. Stačilo ho jen pustit k počítači. Ale i on se usmál a prohlásil: „Ware, měl bys k ní být milejší. Ta holka je nejlepší bojovník, kterého jsi kdy viděl. Vděčíme jí za hodně. Pamatuješ si, kdo nás dostal z Kobky?“
Blonďatý Etienne také přistoupil do Warova zorného pole. Jeho černé oči se zaleskly. „Vím, že ji máš rád, kamaráde, ale ta holka potřebuje i ukázku tvých citů k ní. Já osobně ji také miluji, jako my všichni,“ rozhlédl se po mužích, „ale my jí to dáváme najevo. Jsme s ní, když potřebuje. Nevyhýbáme se jí. A kdykoli udělá průser, jsme tam pro ni. Tos byl donedávna také.“
War si je s mlčením prohlédl. Všech těch osm tváří bylo zachmuřených. A jen dvě z toho, které tuto debatu ignorovaly a dívaly se na zohavené tělo, měly jiný důvod, než hádku.
„Chybí jí slezina,“ utrousil Drake. Zarostlý muž s nakrátko ostříhanými vlasy tvořil až šílený kontrast. A byl také stejně tak nebezpečný. „A soudě podle toho, jak má rozervaný břicho… je mrtvá asi tak dvě hodiny. To je čerstvý. Hodně čerstvý.“
„A také si to správně tipnul, je to žena. Věk typuji tak na třicet. Možná i míň. Chybí jí levý vaječník. Takže soudím, že jí byl odebrán před několika lety. Chudák ženská, zřejmě věděla, že nikdy nebude moci mít děti – tedy, soudě podle druhého vaječníku.“
„Bože,“ zavrčel War, „musíte mi před očima hrabat v těle té mrtvoly? Jak má přijít věčného klidu?“
„Jak máme MY zjistit, kdo NÁM ji přenechal prakticky přede dveřmi?“ odsekl Drake. „Tohle je rychlopitva. V Jeskyni máme sotva tak přístup k pitevním nástrojům. Navíc mohli to těla infikovat – sice nevím čím, ale… - a nechci uklízet ten puch, co zamořuje ovzduší.“
„Nech toho, Draku,“ vyštěkl Wayfarer, „nejsi tu ještě ani čtyřiadvacet hodin a už si zase otvíráš pusu. Nechtěj skončit jak minule.“
Muž se němě nadechl k odpovědi, záhy ale ústa opět zavřel. Pak se tupě zahleděl na tělo. „Kolikáté už to je?“
„Za poslední měsíc dvacáté,“ zavrčel Dwight.
„Lidští policisté to vyšetřují jako případ zvráceného sériového vraha. Nemám bohužel přístup k jejich záznamům, takže nemám z čeho zahájit vyšetřování a z těl, která máme my, nic nebude,“ ujal se slova Nigaro. Jeho brilantní mysl již nyní plánovala vojenský postup tou nejlehčí cestou.
„Nebyl by snad problém nastrčit k lidem našince, ne?“ zamyslel se Etienne. „Pokud dobře vymyslíme krytí a zfalšuji pár dokumentů…“ mluvil dál a soustředěně si rukou projížděl po bradě. „Tohle je brnkačka, jenže těžší je vymyslet koho tam nasadíme.“
„Já bych měl návrh,“ vyhrkl Ace. „Pomáhá nám prakticky pořád a navíc byla i u mariňáků. Myslím, že se jmenuje Op-něco.“
„Lia?“ zamračil se War. V myšlenkách se navrátil k noci před několika týdny a varování oné ženy. Vlasy na zátylku se mu zježily. Ano, byla perfektní volbou. „Ještě dnes bych jí mohl zavolat, ale teď to nehodlám riskovat. Minule jsem málem přišel o krk, když jsem ji probudil na verandě u bazénu. Panteři jsou více výbušní než draci, kdo by to řekl?“
„Já bych mohl zařídit doklady a ohlášení o převzetí práce na případu. Jenže k tomu potřebuji vědět, zda do toho půjde,“ přikyvoval Etienne.
„Pokud by bylo třeba,“ přidal své slovo Dwight, „můžu zařídit zbrojní průkazy, jen mi musí říct, jaké zbraně preferuje. Abych jí nenacpal brokovnici, když chce klasickou ruční.“
„Myslím, že je čas najít našeho vraha, co vy na to pánové,“ zahřměl Wayfarer a za bujarého pokřiku přitiskl dlaň na tělo oběti. To během vteřiny zmizelo a zůstala po něm jen krev na trávě.
War ještě několik minut poté, co jeho přátelé odešli, sledoval místo, kde leželo ono nebohé tělo. Musel se sám sebe ptát, co budou dělat, až skončí i on stejně. Až přijde jeho rychle se blížící poslední chvíle.

Žádné komentáře:

Okomentovat