úterý 17. března 2015

Pod nadvládou noci 2

Thea se svíjela do rytmu hudby, jež se jí rozlévala do celého těla. Milovala svobodu, kterou pociťovala, stejnou mírou jako anonymitu. Neměla dokonce ani nejmenší tušení, kdo je ten krasavec, jenž se za ní tak dokonale vlní.
S ďábelským úsměvem se od něj odkolíbala k jedné z uzavřených kójí a praštila sebou naproti Ophilii, usrkávající neonově modrý drink.
„Nechceš si jít zaskákat?“ zazubila se na ni. „No tak, Lio, řeklas, že budeme slavit, zatím tu jen sedíš, nasupeně zíráš nahoru, usrkáváš ty modré splašky a vrčíš na všechny pěkný chlapy. Pojď alespoň se mnou – vyhodíme si z kopýtka, ne?“
„Nepiju splašky, nevrčím – jen syčím, nezírám, ale civím a čekám, až se přestaneš zadkem tisknout k někomu, kdo je o polovinu mladší než ty,“ odsekla žena v odpověď.
„Pojď si zatančit,“ culila se dál neústupně Thea, „navíc – u vchodu nepouští dovnitř nikoho, komu není víc, než jednadvacet. Takže smůla, kotě.“
„Theo,“ zavrčela Ophilie, „je mi jedno, kolik tomu klukovi bylo. Půjdu s tebou dokola, až se něčeho silného napiju.“
„Dvakrát vodku!“ zakřičela okamžitě Thea na servírku, která procházela okolo.
„Dobře,“ vydechla Lia a přejela si rukou po tváři, aby marně ukryla úsměv, „ty máš vážně odpověď na všechno, že?“
„Musela jsem se tomu tak naučit, my lady,“ uculila se a jedním hltem dopila modrý nápoj. Záhy na to se děsivě zašklebila a praštila sklenkou o pult.
„Můžeš mi říct,“ prskala a držela si hrdlo, „co je silnějšího – tedy, oproti téhle břečce?“
Lia zděšeně vykulila oči. „Tohle bylo moje, nebylo to určeno pro tebe!“
„Vypila jsem ti drink, zavři mě za to.“
„Nebudu ti držet vlasy, až budeš zase znásilňovat záchodovou mísu,“ nenechala si líbit pošťouchnutí druhá z dvojice.
„To si ještě povíme,“ zvedla vyzývavě obočí Theophilia. „Naposledy ti to vydrželo deset minut – možná i tak o pět méně?“
„Víš, že si hrozná splaška?“ Obě se rozchechtaly. V tu chvíli ke stolu připlula servírka, oblečená do ultra krátké kožené sukně, s vlasy vyčesanými do retro stylu a stejným make-upem na tváři. Vrchní díl jejího pracovního úboru tvořil černý korzet s jasně růžovými mašličkami.
S lehkým krokem došla až k Thee a položila před ni panáka vodky a ještě jednu skleničku se stejným obsahem. „To posílá ten chlápek u baru,“ zazubila se a odhalila uměle bělený chrup. „Ten v těch uplejch džínech s dírama.“
Pak položila ještě jednu sklenku před ostražitou Ophilii, která zrakem pročesávala okolí baru.
„Ten je sladký,“ začala se rozplývat okamžitě Thea, když zahlédla vysokého a dobře stavěného blonďáka s aristokratickým nosem. „Takový ten drsňák s měkkým srdcem. Nevypadá tak, sestřenko?“
„Ne,“ zavrčela, „hoď to do sebe, ať už můžeme jít na věc.“
„Uh, ty se nezdáš,“ zasmála se hlasitě Thea. „Chtěla jsem s tebou jít jen na parket,“ zvedla ruku s panákem a pokynula blondýnovi. „Ale teď už mám v plánu předvést na parketu zcela něco jiného.“
„Šlapko,“ vyprskla smíchy Lia. „Tak mladá a přesto víc než jen zkažená.“
„Ani nevíš jak,“ rozesmála se v odpověď a zvedla se z nebesky měkké židle.
„Nezapomeň, že za tři hodiny budem muset utíkat pryč – vím, jak to u tebe končí!“ křikla k odcházejícím zádům v krajkovém černém tričku s dlouhým rukávem a hlubokým výstřihem na zádech a nulovým ve předu.
K tomu přidejte ještě černou koženkovou sukni a máte tu koho? Aha! Drsnou-jemnou Theophilii, která se rozhodla hřešit!
A bohové chraňte před účinkem Ophilinina koktejlu pro Pheculiahrem. Modrý měsíc nebyl nic jiného než stimulátor dobré nálady, ale jen pro nesmrtelné a měniče. Teď zbývám jen doufat, že na její sestřenku nebude mít ta troška žádné fatální následky.
Ze svého místa v kóji pozorovala, jak se ti dva na parketu svíjí a zamotávají jeden do druhého.
Tahle noc bude dlouhá, posteskla si Lia, tak proč si ji také nezpříjemnit?

<3 <3 <3
„Takže,“ zakřičel Blondýn Thee do ucha, „jakže jsi říkala, že se jmenuješ?“
„Theop- Thea,“ zakřičela nazpátek. Její odpověď však téměř zanikala v hlasitém dunění hudby.
„Já jsem Matte, Matte s dvěma T jen tak pro upřesnění. Ty jsi tady nová?“
„Ne, žiju tady odmala, ale nikdy jsem sem nepřišla, a ty, Matte s dvěma t?“ zazubila se v odpověď.
„Já tu jsem nový. Přestěhoval jsem se za prací,“ v očích se mu zablýsklo.
„A co děláš?“ vyzvídala poslušně dál. To se přece od žen očekává, ne?
„Jsem personalista,“ usmál se a chytil ji v pase, aby se spolu vyhnuli dovádějící dvojici.
Jeho stisk byl nepatrný a přesto pevný. Místo, kde se jí dotknul příjemně pálilo na kůži. A podle úsměvu, který se mu skvěl na rtech, mohla vytušit, že to věděl.
„Nechceš si zatít k baru? Myslíš, že by se tam dalo lépe popovídat – víš, nad sklenkou něčeho dobrýho?“
„Platíš ale ty,“ varovala ho s vážnou tváří. On se však jen rozesmál a v okamžiku ji již táhl k černému ráji alkoholiků. Ještě než stihla dosednout na židli, stála před ní sklenička s růžovým mokem.
Zamračila se na ni. „Portské,“ objasnil Matte. „Objednávám si ho často – barman už je zvyklý,“ zazubil se od ucha k uchu.
„Snažíš se mě opít?“ zakřenila se. „Pokud ano, dávám ti své svolení!“
„Taková čest,“ zapředl a usedl na stoličku hned vedle ní. „Ale já bych si s tebou rád povídal a dělal všechno možný s tvým souhlasem.“
„Hm,“ protáhla a usrkla ze sklenky. „A prozradíš mi, co by to mělo být?“
Matte zašilhal a zahýbal obočím. „To ještě sám nevím. Bude tě muset víc poznat, nemyslíš?“
„Narazila jsem snad pana Slušného?“ zavrtěla se a úkosem na něj pohlédla.
Rozesmál se na celé kolo a ona v jeho očích opět zahlédla onu jiskru. „Tak to v žádném případě. Já pan Slušňák nikdy nebyl a nebudu jím.“
„To je pro mě doufám dobře?“ protáhla slova. „Tedy, upřímně v to doufám,“ tentokrát byla s vrněním na řadě ona.
„Ještě se uvidí, jak dobře,“ protáhl tajemně, „třeba z toho nakonec vytěžíme oba dva, co?“
„Nevím, nevím,“ culila se, „snad ano?“ Matte se narovnal a jedním hltem vypil svůj nápoj. Pak natáhl ruku a čekal, až Thea dopije ten svůj.
„Takže, jak je to staré klišé? Noc je ještě mladá, baby?“ zašeptal a naklonil se k ní. „Tak proč ji nepromarnit tance?“
„Jasně,“ mumlala zasněně, „nevidím důvod…“
<3 <3 <3
„Další tři mrtví,“ ozval se rozčilený hlas z Warova mobilního telefonu. „Další tři zkurveně zohavený mrtvoly v uličce!“
„Dwighte,“ zachrčel War, „mohl bys-… mohl bys to trochu ztlumit. Voláš trochu nevhod.“
„Ty ženský byly roztrhaný, potlučený a zřejmě i znásilněný, vyvoď si z toho odpověď sám,“ zařval oslovený. „Kolem se potuluje pošahanej vrah a sahá nám do naší oblasti. Zabíjí nevinné a – proboha – i když nejsou ty ženy našeho druhu, kdo může udělat něco tak, tak odpornýho?“
„Dwighte,“ vyštěkl War, „do hajzlu buď chvíli z ticha. Myslím, že budu potřebovat Wayfarera. Na dvacátý devátý. Hned!“ s těmi slovy zaklapl svůj telefon a pohledem prohledával stíny.
Někde tu byla. Cítil ji. Její vůně mu roztahovala chřípí a nutila jej vrčet. Silná vlna touhy mu projela tělem.
Věděl, že by ho Ophilie roztrhala na kusy, kdyby se o tom dozvěděla, ale nedokázal své primitivní pudy potlačit.
A už vůbec ne, když cítil Dexian. Byl – nebo snad byli? – hodně blízko. S jejich štiplavým odérem smrti se prolínala vůně čerstvé krve.
Projelo jím neblahé tušení. Dnes v noci našli už tři mrtvé ženy – zatím se ztrácelo jen něžné pohlaví -, ale jak bylo vidno, nezemřeli rukou člověka. Člověk nedokáže téměř oddělit končetinu od těla a rozdrtit vnitřnosti tím způsobem, jako Pheculiahrem.
Pomalu se plížil podél cihlových budov a skrze zatuchlé uličky, v nichž se ukrývali bezdomovci, krysy a další věci, po kterých rozhodně nehodlal pátrat.
Věděl však, že díky Wayfarerovi bude mít větší šanci najít ty, nebo to, co se tu ukrývaly. Jeho schopnost použít přírodu ke svému prospěchu byla nedocenitelná.
Opět zavětřil. Stále ji tu cítil. Vůni ženy, která ovládala jeho tělo, i když nevědomky. Jenže ta vůně začínala slábnout. Doslova mu unikala mezi prsty.
Zrovna se blížil k parku, když mu do nosu zavanula další vůně. Tuhle kovovou pachuť, jež se mu usadila na patře, by dokázal rozpoznat kdekoliv. Někdo tu prolil mnoho. Takové množství, že její majitel je dozajista mrtvý.
Nebo mrtvá, blesklo mu v hlavě, když se blížil k, u teenagerů oblíbenému, parčíku ve středu města. Rychlím krokem se přibližoval ke zdroji krvavé stopy, když najednou se mu do cesty připletli vyděšený pes.
Vztekle na něj zavrčel, neboť mu to drobné stvoření prakticky podrazilo nohy. Malá koule chlupů se však nezalekla a začala splašeně poštěkávat.
War s dalším zavrčením psa obešel a dál pokračoval do nitra parku. Nemusel ale udělat více než deset kroků. Naskytl se mu pohled na zmasakrované ženské tělo. Malá ženská postava ležela s otevřenými ústy a roztrhaným tělem vedle jedné z laviček. Její dříve nejspíše bílá tunika na ní v cárech vysela a zcela postrádala spodní díl oblečení. Pravá noha s největší pravděpodobností byla zlomená a stejně na tom byly i obě dvě ruce.
War přistoupil blíže a přidřepl si. Opatrně přejel dlaní přes doširoka rozevřené oči, ze kterých stále čišela bolest a hrůza a to i přes posmrtnou matnost. Pohledem přejížděl hluboké šrámy a pečlivě prozkoumával zlomené paže. I přes to, že noc byla neobvykle temná, vyděl téměř stejně dobře jako ve dne.
Proto nepřehlédl viditelné černé a podlité vpichy po jehle. I on, naprosto nezkušený v oboru injekčních stříkaček, dokázal říct, že tohle si neudělala sama.
Ze zkoumání jej vytrhly vibrace mobilního telefonu. Bezmyšlenkovitě ho zvedl. „Jsem tady,“ zahuhlal.
„Ne, to teda nejsi,“ odsekl Wayfarer. „Stojím na ulici, nevidím tě a ani neslyším, tak kde do hajzlu jsi?“
„Green Parku,“ odpověděl monotónně. „Mám další oběť,“ s těmi slovy vycvaknul hovor a opatrně přetáhl cáry látky přes ženina ňadra. Byla sice mrtvá, ale to neznamená, že si nezasloužila úctu.
V mysli se mu utvořil obraz jiné ženy v naprosto jiné době.

Natasho!“ zakřičel War při vstupu do prosté chatrče, kde žil on, jeho otec s macechou a mladší sestra. „Natasho! Pojď dolů. Otec tě volá!“
Když ani tehdy dívka neodpověděla, začal stoupat po schodech vzhůru. „No tak, sestřičko,“ smál se, „teď není čas na schovávání! Musíme jít za otcem. Čeká nás v hostinci!“
S úsměvem na tváři stoupal do druhého patra, kde se na slamnících ukrývala jejich lůžka. Rukou se zapřel do stropních dveří a zatlačil. Staré dřevo proti jeho ruce zaprotestovalo a přesto mu otevřelo cestu.
V té době mu bylo patnáct let. Již brzy měl zaujmout otcovo místo v čele jejich ostrova. Měl se oženit. Najít ženicha své sestře a zabezpečit její budoucnost. Jenže to ještě netušil, jaké neštěstí jej potká.
Natasho,“ zacvrlikal, „no tak, vylez ven, vím, že tu jsi.“ Zapřel se o dveře zády a sáhl po kovovém háku, kterým je podepřel. Pak se vytáhl a narovnal se. V rozlehlém prostoru podkroví spatřil teprve dvanáctiletou dívku hned.
Ležela naboku a dívala se z okna. Přiblížil se k ní a dotkl jejího ramene. Úsměv na tváři mu strnul, když se bezvládné tělo otočilo a na něj se dívaly už jen mrtvé zelené oči. Všiml si, že přední díl jejích svátečních šatů je rozpáraný a zkrvavený.
Natasho,“ zašptal a zhroutil se vedle ní. „Bože můj, Natasho! Sestřičko, probuď se!“ marně jí třásl a ve chvíli, kdy mu doopravdy došlo, že je mrtvá, rozeběhl se za otcem. Ignoroval časté pády a ostrou bolest v koleni. On necítil nic. Někdo mu zabil a zneuctil jeho jedinou sestru. Jedinou památku na jejich zesnulou matku…

Stále ještě bloudil myšlenkami v minulosti, když mu na rameni přistála obří dlaň Wayfarera.
„Jsi v pořádku?“ zajímal se okamžitě.
„Jo, jen jsem si vzpomněl na Natashu,“ zahuhlal a rychle se narovnal. Zaznamenal, že chlupatá koule u jeho nohou stále tiše poštěkává.
„Ale copak to tu máš,“ začal se jeho přítel smát, „pořídil sis nového bodyguarda, Ware?“
Bojovník se musel usmát, mohutný a přesto něžný Wayfarer přibyl ke Strážcům před necelými deseti lety, za tu dobu si však získal jeho plnou důvěru. Není divu – Poutník – jak mu přezdívali před zmíněnou dobou a záhy jej tak pojmenovali – se stal něčím, co se blízce podobalo matce.
Znal veškerá trápení a potřeby svých „dětí“ a pokud to bylo v jeho moci – snažil se jim vždy vyhovět. Rozveselit je. Být jim kdykoliv schopný přispěchat ku pomoci.
Pomalu tímto odkrýval veškerá tajemství, která si uchovávali hluboko ve svých duší, a podporoval je v jejich napravování, či snášení. Znělo to usměvavě. Jeden muž, který se stará o houf vražedně nebezpečných mužů. Ehm, a jedné ženy.
War se na svého přítele pozorně zahleděl. Stála před ním dva metry a deset centimetrů vysoká hora tvořená 120 kilogramy svalů, tmavě blond vlasy s ledově jiskřícíma modrýma očima zasazenýma do jizvami poznamenanou tváří.
„Myslím, že to psisko jako ochranka zklamalo,“ utrousil a dokonce se i pousmál. Samozřejmě, že ne té nebohé ženě. To přítomnost obrovského romantika měla takovýhle fatální dopad na téměř každého.
„Ukaž,“ zahřměl Wayfarerův hrubý hlas, „podívám se na to, co tu mohu udělat.“ Několik vteřin si prohlížel zohavené tělo, než se prudce nadechl. „Teda, teď bych zabil toho, kdo jí to udělal, jen ho dostat pod ruku…“
„Vím, na co myslíš,“ odvětil War, „měl jsem na mysli to samé.“
„Takže, jdeme na to?“ Poutník poklekl vedle mrtvoly a přiložil jí dlaň na čelo. O několik vteřin později se doslova rozzářilo a spojilo se zemí.
„Co uděláš s tím raťafákem?“ zasmál se, když mu ta středně velká koule chlupů skočila pod nohy a on téměř upadl.
„Nechám si ho,“ odpověděl War bez váhání. Po těchto slovech čelil bouřlivému pohledu.
„Já ho nebudu chodit venčit, podívej se, jak je špinavej!“ bránil se Wayfarer.
„Není,“ přel se War, který se sklonil k psovi a zvedl jej do náruče. „Jen je potřeba ho vystříhat, ostříhat a učesat. Že jo, kámo?“
„Už s ním i mluvíš? Ware, nechtěl jsem ti to říkat, ale jsi totálně šílenej,“ brblal muž při loudavé chůzi, kterou nasadil kvůli svému příteli.
„Až ho objeví Ryenne – doufám, že jí nedovolíš ho pojmenovat,“ uculil se po dalším okamžiku.
„Už má jméno,“ pochlubil se War, „jmenuje se Rock.“
Za hurónského smíchu vklouzli mezi stíny a i s novým přírůstkem do rodinného kruhu se vydali do útrob noci.
<3 <3 <3
Thea doslova vpadla do pokoje. Nohy jí přestávaly sloužit a podlamovaly se pod ní. Stejně tak mozek nedovedl odhadnout vzdálenost postele od země. Možná, že to byl pravý důvod toho, proč skončila na zemi.
„Do háje,“ zabrblala a marně se pokoušela vyškrábat nahoru. „Kdo tu postel přesunul?“
„Ježíši,“ zachraptěla Ophilie, která se loudala těsně za ní. „Kurva, myslím, že jsem to přehnala s drinky…“
Pak začala marně zápolit se zipem její sukně a pak, když už měla téměř vyhráno, se zamotala do černého topu.
„Myslím, že se to smrsklo – přímo na těle. Určitě jsem za tu noc nic nepřibrala!“ křičela rozhořčeně a rukama mávala nad hlavou v marné snaze oděv shodit.
„Můj korzet… požírá mě za živa. Proč je mi takový teplo?“ stěžovala si Thea. „Vypni topení!“
„Sklapni! Neměla jsi s tím chlápkem píchat na parketě!“ okřikla ji Ophilia, která už vyřešila svůj problém s tričkem.
Thea znehybněla. „Ani nevíš, jak ráda bych to tak udělala,“ posteskla si. „Je milej, udělanej, sladkej a myslím, že se mu líbím,“ rozplývala se.
„Nic o něm nevíš,“ trvala na svém Lia.
„Pracuje jako personalista – nevím sice kde, ale.. -, je mu třicet, není ženatý, nemá nemanželské děti, přítelkyni a ani mazlíčka – což doufám budu brzy já. Má rád techno – což je jeho jediná chyba -, je blázen do portského a líbím se mu. Co víc potřebuji vědět?“
„Co když je to děvkař! Nebo třeba klinickej pošuk. Dokonce může být vrah!“ vypočítávala Lia, která ve spodním prádle jasně růžové barvy zrovna lezla na Theinu postel.
„Někdo takový nemůže být vrah! Podívej se na jeho fyzickou stavbu – s ním bych přemýšlela i o dětech, pokud by byly po něm – myslím, fyzicky dokonalé!“
„Já bych ho za příbuzného nechtěla,“ protestovala, „je to blondýn. Nesnáším blond kluky.“
„Jsi povrchní, drahá sestřenko, skoro stejně jako můj otec. Ten tvrdil, že většina lidí, chodících po této zemi, je užitečné leda tak na oddechové činnosti – které tím myslel snad nemusím říkat. Už tak jsem opilá, že si sotva vidím na špičky!“
„Tvůj táta byl – stále je - retardovaný,“ neodpustí si Lia. Moc dobře věděla, jaký byl Domenico a jak pohlížel na obyčejné smrtelníky. Jeho povaha byla jako ukázkový příklad Dexian.
„Nechci o něm mluvit,“ rozkřikla se Thea, „už navíc nepatřím do JEHO rodiny, ale do té tvé.“
„Skvělá volba. Já za to stojím.“
„Víš, že jo. Jen se nepřechval,“ oponovala jí.
„To nehrozí. Trocha zdravého ega vždy pročistí vzduch, sestřenko, to bys měla vědět. Však víš, do budoucna.“
Thea na ni zamračeně hleděla. Téměř by mohla říct, že jí Lia předává nějaké poselství. Což mohla být totální kravina, nebo něco víc než pravda. Taková její milovaná přítelkyně už byla.
V životě mohla dokázat mnohé, ale ona se všeho raději vzdala ku prospěchu druhých. Celé své dědictví vložila do tohoto honosného sídla, jeho oprav, rozšíření a zvelebení. A zbytek, ten leží ukrytý někde v krabici, jak ji typovala.
„Theo,“ zamumlala Lia, která se mezitím uvelebila po Theině levé straně. „Slib mi jednu věc. Nikdy nenech nikoho, aby ti zlomil srdce. A pokud se někdo o něco takového byť jen pokusí, vyrvi mu to jeho z těla. Slibuješ?“
Thea se rozesmála. Jenže při pohledu do té dokonalé tváře, která byla nyní zamračená, zvážněla. „Nemusíš se bát. Každýmu chlapovi, který se o to pokusí, vyrveš totiž srdce ty.“
„To máš zatraceně pravdu. Ale teď… kdo byl ten krasavec, se kterým jsi vytírala parket?“
Thea zrudla. Živě si vybavovala ono „parketové milování“, které s Mattem provozovala. „Matte, tak se jmenuje. Je to personalista – nevím kde. Přestěhoval se sem za prací. A je dokonalý. Slušňák, drsňák, sexy s vytříbeným chování. Pozval mě na oběd.“
„Tedy,“ zapískala Lia. „Ten neotálí. Co? A za jak dlouho tě pozve do svého bytu, do vyhřáté postele, na takové ty noční radovánky ve dvou… nebo více?“
Rozesmátá dívka se chopila polštáře a mrštila ho své přítelkyni do obličeje. „Trvá na tom, že mne musí víc poznat. Je to roztomilé.“
„Roztomilí jsou plyšáci a hračky. Ne chlapi, u nich je to spíš k pláči.“
„Bože, ty a tvoje pravidla „dokonalého chlapa“. Promiň, že ti to říkám, ale mám pocit, že vysoký, svalnatí, vzhledem nebezpeční a v kůži odění týpci s ostrým pohledem a mrštným jazykem po téhle planetě nechodí. Ti chodí leda tak v paranormálních romancích od Wardový. A do těch bych se zakousla i já. Věř mi.“
„Ale chodí, vím to, jen musíš vědět, v jakém revíru kopat. Ale tebe tam nepozvu. Ty už máš blonďáka. Bože, jak jsi mohla klesnout tak hluboko?“ S teatrálním povzdechem se Ophilia chytila za srdce a klesla do načechraných polštářů.
S úsměvem na tváři se Thea uložila do měkkých přikrývek vedle ní a zavřela oči. „Už nechci být obklopena společností nagelovaných zbohatlíků. Nudí mě. Nechci poslouchat kecy o změnách v zákoně. O poklesu a vzestupu akcií. Chci se cítit svobodně. Žít.“
„Ale ty už žiješ, drahoušku. Možná si to ani sama neuvědomuješ, že tvoje malé rebelie – to je život. Podívej na to tetování. Jeden z tvých prvních kroků. Pak ten piercing v… ještě žes ho už vyndala, byla to jediná věc, která mě na tobě iritovala. Bože, když si představím, že vím, kde byl… Pak je tu spousta dalších věcí, kterými jsi dokázala, že tě nikdo nedokáže zkrotit. Dokázala jsi svou svobodu tolikrát, drahoušku, že by ti kde kdo mohl závidět.“
„Závist je k ničemu. Akorát tě nutí chtít něco, co nemůžeš mít. A já vždycky lidem záviděla tu volnost. Ten pocit rodinného zázemí. Lásku milujících rodičů. A bylo mi to k ničemu.“
„Sklapni, nebo tě uhodím. A jelikož mám rozjitřené vidění, je možné, že to bude bolet. Hodně bolet. Třeba ti i udělám moncla.“ Na důkaz svých slov zamávala Lia zaťatou pěstí ve vzduchu. Pak ji s hlasitým smíchem spustila a otočila se na bok. Chvíli jen tak ležela a dívala se na něco, co jí mnohdy zachránilo život.
„Ať se ti stane cokoliv, Theo, pamatuj si jedno,“ mumlala potichu a přesto pevně Lia, „vždycky tady budu já. A vždy tě budu chránit ať se stane co se stane. Nikdy se nemusíš bát mi něco říct. Jsem tu pro tebe.“
Pak se naklonila a pohladila spící Theu po tváři. To ona teď byla tím jediným, na čem v jejím životě záleželo nejvíce.

Žádné komentáře:

Okomentovat